Vína vyráběná s použitím hroznů odrůdy Moscatel Galego White jsou obecně známá svou výraznou sladkou chutí a často také vyšším obsahem alkoholu. K té dochází díky tomu, že hrozny obsahují vysoké procento cukru, který se při kvašení mění na alkohol.
Odrůdu Moscatel Galego Branco můžeme najít téměř všude v oblasti okolo řeky Douro, kde je také vyhlášen region Moscatel.
Odrůda Douro Moscatel (používaná také k vyladění aromatických složek v bílém portském víně) je předurčena k tvorbě zajímavých, komplexně sladkých a silných vín Moscatel. Vína Moscatel (muškát) z oblasti Douro musí obsahovat nejméně 85% hroznů Moscatel a minimálně 16,5% alkoholu. Tato vína pak mívají dobře vyváženou kyselost, květinovou a citrusovou vůni a v chuti cítíme slupky pomeranče či mandarinek, meruňku, máslový karamel. Čím déle zůstává víno v dřevěných sudech tím více se v chutí rozvíjí tóny oříšků a sušeného ovoce. Muškátové víno zraje v dřevěném sudu nejméně 18 měsíců, spíše však déle. Některá vína Moscatel z oblasti Douro však zrají 10 nebo i 20 let a příležitostně jsou potom balena jako vína „Colheita“, což jsou vína z jednoho ročníku sklizně, který je uveden na láhvi.
Vinařství Casa do Brasão nabízí kvalitní víno Moscatel s chutí pomeranče a medu, na jazyku je tak sladké s dobře vyváženou kyselostí, díky čemuž je výborným doprovodem k dezertům.