Monte da Ravasqueira

Monte da Ravasqueira je již po mnoho generací spojen s rodinou José de Mello. Nachází se v obci Arraiolos nedaleko Lisabonu, statek je rozložen na rozsáhlé cásti kraje Alentejan. Vynikající geologické a podnebné podmínky prispívají výrobe nejlepších druhu vín, jež Alentejo muže nabídnout. Bylo zde investováno nejenom do výsadby vinné révy, ale také i do moderních vinarských a meteorologických zarízení. Monte da Ravasqueira se krome výroby výrazných kvalitních vín rovnež zameruje i na výrobu korku, olivového oleje a medu, zároven se také zabývá chovem dobytku a výkrmem cerného prasete z oblasti Alentejo. Vinice Monte da Ravasqueira nabízí širokou škálu vín.

Inspirováno kalifornským vinarstvím Napa Valley vinarství Monte da Ravasqueira je vybaveno nejnovejšími technologiemi. V Monte da Ravasqueira je celý chod vinarství zajišten výhradne prostrednictvím softwarových systému. K dispozici jsou také konferencní místnosti a zarízení k ochutnávkám vín.

“Filozofií vinarství Monte da Ravasqueira je zachování kvality hroznu a charakteru vín. Pri výrobe vín kombinujeme nejlepší vinarské tradice, inovace, umení i vedu.”

Pedro Pereira Gonçalves, generální reditel vinarství a enologie. Díky vynikajícím geologickým a klimatickým podmínkám se na tomto území vyrábejí urcité druhy tech nejlepších vín, které Alentejo nabízí. Monte da Ravasqueira vlastní 45 hektaru vinic, jež patrí do vinarské stezky Alentejo. Vinice Monte da Ravasqueira jsou prísne rízeny a monitorovány, jejich hlavním cílem je pestování vysoce kvalitních hroznu na rozloze 45 ha. Vetšina vinné révy je vysazena na jílovo-vápencových pudách s žulovými výchozy. Tyto pudy zadržují vodu v hloubce, a proto je v dobe zrání vína pro zajištení prísunu dostatecného množství vody a minerálních látek, jež jsou velice duležité pro zajištení vysoké kvality hroznu, nezbytné pudu rosit.

Jednou z charakteristik bílých vín Monte da Ravasqueira je, že všechny hrozny jsou rucne sklízeny do 20-kilogramových krabic, což umožnuje provádet sklizen na té samé vinici dvakrát, protože pro zajištení kyselosti se zpocátku sklízejí nedozrálé hrozny a až za nekolik dnu hrozny uzrají s jiným aromatickým profilem. Díky tomuto postupu jsou ve sklepech Monte da Ravasqueira kdispozici ruzné druhy vyváženého vína.

1 2 3 4 5 6 7 9 10 11 12 13  15 Monte da Ravasqueira, Familia Mello, arraiolos, Enoturismo,Cortiça Monte da Ravasqueira, Familia Mello, arraiolos, Enoturismo,Cortiça Monte da Ravasqueira, Familia Mello, arraiolos, Enoturismo,Cortiça Monte da Ravasqueira, Familia Mello, arraiolos, Enoturismo,Cortiça Monte da Ravasqueira, Familia Mello, arraiolos, Enoturismo,Cortiça Monte da Ravasqueira, Familia Mello, arraiolos, Enoturismo,Cortiça  Monte da Ravasqueira, Familia Mello, arraiolos, Enoturismo,Cortiça Monte da Ravasqueira, Familia Mello, arraiolos, Enoturismo,Cortiça Pedro Pereira Gonçalves, Enólgo, Monte da Ravasqueira, vinho Pedro Pereira Gonçalves, Enólgo, Monte da Ravasqueira, vinho 29

X