José Maria da Fonseca

Rodinný podnik José Maria da Fonseca s témer dvousetletou tradicí, pusobící ve vinarství již od roku 1834. Vedí, jak zachovat pamet a prestižní jméno svého zakladatele. I pres to, že se pyšní tím, že je nejstarším výrobcem stolního vína v oblasti Setúbal Moscatel v Portugalsku, José Maria da Fonseca se stále rozvíjí a neustále investuje do výzkumu a výroby, kombinuje nejnovejší know-how s tradicními technologiemi. Príkladem toho je José de Sousa Rosado Fernandes Winery v Reguengos de Monsaraz, Alentejo, kde kvašení vína probíhá dle rímské tradice v hlinené nádobe, nicméne vedle toho se samozrejme využívají i moderní technologie.

Vynakládají se rovnež penežní prostredky na testování výrobku na nejvyšší mezinárodní úrovni. José Maria da Fonseca urcite znacne prispel ke zvýšení prestiže národních vín. Na témer 650 ha vinic a vinarství jsou využívány ty nejnovejší technologie.

Krome toho hlavní charakteristickou cinností pro José Maria da Fonseca je velká vášen pro umení vinarské. Tato vášen se po té odráží v jeho emocích, jež José Maria da Fonseca pokaždé sdeluje spotrebitele, když ochutnává nekterá z vín své spolecnosti. José Maria da Fonseca je 100 % rodinný podnik provozovaný už 6 generacemi. V Portugalsku je jedním z vedoucích podniku ve výrobe vína a prodeje stolního a alkoholizovaného vína. 80 % výrobku z cca 650 ha vinic je urceno pro vývoz. Dnes se vína José Maria da Fonseca prodávají ve více než 70 zemích sveta. Vetšina z techto vín jsou velmi populární a považují se za skutecné predstavitele této zeme. Za úspechem José Maria da Fonseca stojí obrovské lidské a materiální investice. V prubehu dejin byla spolecnost schopna zachovávat vzácné dedictví a to i pres to, že se neustále modernizovala a splnovala standarty kvality, jež spotrebitelé ocekávali.

Do portfolia José Maria da Fonseca spadá více než 30 vysoce kvalitních znacek predstavujících hlavní národní vinarské
oblasti. Mnohé z nich jsou nyní velmi populární. Z peti hlavních vinarských oblastí Setúbal Peninsula, Alentejo, Douro, Dao a Vinhos Verdes získávají hlavne stolní a alkoholizována vína.

X