Náročná odrůda Baga má svůj domov v regionu Bairrada, ale hojně se pěstuje i ve zbytku kraje Beira včetně Dão.
Hrozny Baga jsou malé a mají tlusté slupky, které dávají vinné šťávě vysokou hladinu tříslovin. Dozrávají spíše později a v chladnějších a vlhčích letech je u nich velké riziko, že dozrát nestihnou, a to zejména pokud jsou vysazeny na nevhodném místě.
Révě Baga se nejlépe daří na jílovitých půdách, kde je hodně vystavena slunci. I v tom případě je ale velmi náchylná k hnilobě, a to zejména během zářijových dešťů. Tato réva produkuje hodně zeleně, což pro vinaře znamená spoustu práce. Pokud se zadaří a přijde suchý rok, vyznačují se vína Baga temnou barvou a bohatou a přitom jemnou tříslovinou s vysokým obsahem kyselin a zřetelnými tóny bobulí nebo tmavých švestek a s náznaky kávy, sena, tabáku a kouře. Jako mladé víno je Baga často svíravá, ale při dobrém skladování výborně zraje (a to zejména ty nejlepší produkty z oblasti Bairrada) – víno se zjemní a získá eleganci doplněnou tóny bylin, cedru a sušeného ovoce.