Region Tejo, dříve také známý jako Ribatejo, se nachází podél řeky, která nese stejný název. Různorodost půdy a klimatu, obrovská území, na kterých se nachází vinná réva, spolu s poměrně nízkými náklady z výroby (vzhledem k tomu, jaké náklady má například Doru) – jsou základními charakteristickými znaky Tejo. Kdysi dávno se zde vyrábělo tolik vína, kolik stačilo na zásobování vínem portugalskych kolonií na Africkém kontinentě, společně s vnitřním trhem. Kvalitní bílá a červená vína se prodávala za nízké ceny.
Tento region za svých časů byl známý svojí výrobou obrovského množství vína, které se dodáválo do restaurací a obchodů v Lisabonu. Hlavním cílem výrobců bylo získat co největší zisk z vinic. Víno, které již mělo daleko nižší kvalitu, i v poměrně velkém množství se již nerozlévalo do lahví, nýbrž byla dodávána do velkoobchodů. Během posledních 15 let v tomto regionu byly provedeny obrovské změny, které se dotkly nejen polí, ale i sklepů. Spousta vinic byla přenesená z úrodné půdy na půdu méně úrodnou, počet hroznů se snížil, ale kvalita vína se výrazně zlepšila. Vinařství také modernizovala své přístroje na výrobu vína.
Do Ribatejo patří dalších 6 různých subregionu: Almeirim, Cartaxo, Chamusca, Coruche, Santarém a Tomar.
Klima: středozemní, ale je ovlivněno řekou Tejo. Liší se menšími změnami teplot.
Půda: různá, ale nejvíce se zde vyskytuje vápenitá a hlinitá.
Typy hroznů: Vína označena za DOC se vyrábí z tradičních místních odrůd – Trincadeira a Castelão také se vyrábí z dalších odrůd, která jsou podobná Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Merlot.
Nejvíce rozšířený v regionu jsou bílé hrozny Fernao Pires, spolu s dalšími portugalskými odrůdami Arinto, Tália, Vital take s cizokrajným Chardonnay.
Styl vína: Terroir Tejo je cítit v jeho vínech – bílá s aroma tropického ovoce a květin i aromatická mladá červená vína s jemnými taniny.